Најновије

Украјински православни расколници благословили курсеве за снајперисте

Два удружења из Дњепропетровске области која тесно сарађују са „епископијом” тамошњих православних расколника – Украјинска асоцијација власника оружја и Братство православних хришћана – иступила су са иницијативом да се у том великом граду Украјине отвори „Хришћнска школа за снајперисте и ватрену обуку патриота”.
Фото: Фејсбук

Фото: Фејсбук

Објављено је да ће обука бити поверена „специјалистима који су прошли фронт”. Обука ће по упрошћеној процедури бити омогућена свим који имају сопствено оружје, али и осталима који то пожеле, а доставе потребне документе. Шеф дњепропетровске филијале Украјинске асоцијације власника оружја, Јуриј Чајченко, објавио је да су планови и већи и далекосежнији. „Планирамо да отворимо курсеве и за ђаке. Моћи  ће да се уписују сви, почев од првих разреда средњих школа. Наши тренери ће децу прво учити руковању ваздушним пушкама и пиштољима” – прецизирао је Чајченко. Вероватно схватајући да је тешко повезати православни морал и припрему снајпериста, председник „Братства православних хришћана» Андреј Тујаков  покушао је да објасни: „Отварањем школе не кршимо хришћанске заповести. Православни човек не сме бити кукавица. Он мора бити у стању да брани и себе, и своју породицу, и своју домовину”.
Прочитајте још:Запаљена прва џамија за хомосексуалце!Србин грешком пуштен три године раније из аустријског затвора, сад га моле да се врати
Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА