Најновије

ВУЧИЋ: Нема затварања Железаре!

СМЕДЕРЕВО - Железара Смедерево неће бити затворена, а разговори о проналажењу стратешког партнера су при крају, поручио је данас премијер Александар Вучић затраживши подршку радника у тим преговорима.
Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић очекује да ће преговори о избору стратешког партнера бити завршени најкасније до краја године. - Србија наравно нема и неће никад имати новца за све наше потребе, али држава Србија неће одустати и неће напустити Железару и нећемо је затварати. То је оно што могу да вам кажем - рекао је Вучић радницима Железаре након састанка са руководством и представницима репрезентативних синдиката и обиласка погона. Он је рекао да не може да каже да су завршени разговори са потенцијалним стратешким партнерима, да постоје још једна или две важне ствари у преговорима, не прецизирајући о чему је реч. Вучић је казао да је Железара Смедерево банкама дужна 260 милиона евра, а 120 милиона евра осталим добављачима и да би те дугове Србија морала да преузме на себе.
Прочитајте још:

Глас Русије: Русија и Кина ће заједно трговати дијамантима

Русија: Очекујемо наставак изградње Јужног тока
Вучић је, током обиласка градилишта где ће финска ПКЦ група изградити фабрику кабловских сетова за комерцијална возила у Смедереву, рекао новинарима да се о стратешком партнерству за Железару, осим с америчким Есмарком, разговара и са више руских компанија, али и са онима из Индије, па чак се "отварају могућности и за разговоре са неким кинеским компанијама". - У овом случају водимо рачуна о радницима Смедерева и то неће бити политичка одлука - рекао је Вучић одговарајући на питање новинара са којим потенцијалним партнером су разговори отишли најдаље и да ли смо "ближи Истоку или Западу" када је реч о партнеру. Свакако вреди улагати у Железару иако би њено затварање "било најлакше решење", рекао је премијер. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА