Најновије

ЕУЛЕКС проверава масовну гробницу у Пискоти

ПРИШТИНА – Стручњаци Еулекса и особље Одељења за судску медицину на Косову данас су изашли на терен у селу Пискота, у близини Ђаковице, и почели да проверавају информације Тужилаштва за ратне злочине Србије о сумњи да се на тој локацији налази масовна гробница српских цивила.
Еулекс (Фото: ЈуТјуб)

Еулекс (Фото: ЈуТјуб)

Портпаролка Еулекс, Драгана Николић Соломон, у разговору за Радио Слободна Европа није могла да коментарише ову истрагу јер је у току. Из тужилаштва Србије саопштили су да је Еулекс овим поводом донео наредбу за ексхумацију, аутопсију и идентификацију евентуалних посмртних остатака на дефинисаној локацији. То је потврдио директор судске медицине Арсим Гержалију из Одељења за судску медицину на Косову, чије се особље заједно са стручњацима Еулекса већ налази на терену и проверава информације о постојању једне такве гробнице у Пискоти. „Јутрос су затражили техничку помоћ од нас. Екипа Еулекса је изашла на терен заједно са особљем нашег одељења”, казао је он.
Прочитајте још:Преко две тоне марихуане са Балкана бачено у Јадранско море
Герџалију, који је донедавно био члан владине Комисије за нестале, додао је да до сада није било информација у вези навода о постојању масовне гробнице у Пискоти. „Тачна локација није поменута. Значи, никада нисам чуо о тачној локацији. Али, сигурно су сада стигли нови детаљи од српске стране који су представљени Еулексу и то је можда и био разлог да се изађе на терен”, казао је он за РСЕ. Из Удружења несталих Срба на Косову изражавају задовољство да је, како кажу, и на Косову „почело да се копа”. Српско тужилаштво је раније саопштило да располаже инфомацијама да би евентуални посмртни остаци на овој локацији могли да припадају жртвама злочина припадника ОВК у логору „Ликовац”. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА