Најновије

ПУПС ће подржати СНС у Крагујевацу

КРАГУЈЕВАЦ - Уколико Српска напредна странка (СНС) у Крагујевцу затражи хитну седницу градског парламента на којој би се одборници изјашњавали о формирању нове скупштинске већине двоје одборника ПУПС-а ће дати подршку напредњацима, изјавио је данас Танјугу председник крагујевачког одбора те партије Ратко Томашевић.
ПУПС подржао напредњаке (Фото: Крагујевац.цо.рс)

ПУПС подржао напредњаке (Фото: Крагујевац.цо.рс)

"У централи партије је решено да и ми у локалу подржимо СНС као што је то на републичком ниову, тако да смо на седници градског одбора одлучили да подржимо напредњаке уколико се њихова иницијатива о смени власти нађе пред одборницима", рекао је Томашевић. Наглашавајући "да ПУПС није потписао иницијативу за смену власти", Томашевић је поновио да ће та партије подржати СНС уколико се њихова иницијатива за смену власти нађе пред одборницима. Крагујевачка Скупштина има 87 одборника а за смену актулене власти коју предводи градоначелник Верољуб Стевановић, лидер странке у реоснивању Заједно за Шумадију, потребна је већина од минимум 44 одборника. Крагујевачки напредњаци, који су пре око два месеца саопштили да покрећу иницијативу за смену власти, имају 21 одборника у Скупштини града. Њима су се званично придружили, потписивањем споразума о заједничким активностима на формирању нове скупштинске већине социјалисти са шест и Д С С са три одборника, што је укупно 30 одборника.
Прочитајте још:ФИЛЕ: Србија је постала најближи партнер ЕУ!СРС: Србији требају озбиљни антиекстремистички закони, а овим се изједначавају терористи и медицинске сестре које у рату спашавају животе!
Уз подршку двоје одборника ПУПС-а и, како су писали поједини медији, осам одборника Покрет за наш град Небојша Здравковић, доскорашњег заменика градочалника, иницијативу за смену власти подржава 40 одборника. Према писању медија њима ће се приклонити три одборника СПО као и четири из Заједно за Шумадију. Поједини медији објавили су да је договор о новој скпштинској већини постигнут, те и да ће нови градоначелник бити Радомир Николић, председник ИО СНС, а његов заменик Здравковић. Такође, према писању штампе, договорено је да нови председник Скупштине буде Милан Урошевић, први човек крагујевачког одбора СПО. Када ће се иницијатива за смену власти наћи пред одборницима ни данас није било могуће добити званичну изјаву, а незванично се говори да би захтев за одржавање хитне седнице, на којој би се та иницијатива разматрала, могао бити поднет ове седмице. Стевановић је градоначелник Крагујевца десету годину заредом, а његова странка у Скупштини има 27 одборника и власт врши уз подршку 10 одборника из ДС, по три из ЛДП и СПО, два из ПУПС-а и исто толико из ЈС, као и два самостална. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА