Најновије

Стиже нам најхладнија зима у последњих 100 година!

БЕОГРАД - За разлику од претходне зиме, која може да се подведе под натпросечно благу, с просечном температуром за главни град Србије од 5,3 степена, ове, наступајуће, очекује нас хладноћа каква се не памти у последњих сто година!
Копаоник (копаоник.инфо)

Копаоник (копаоник.инфо)

Ову песимистичну најаву дали су британски прогностичари, који кажу да ће читав Стари континент оковати арктичка зима, са изразито ниским температурама и великом количином снежних падавина. Британци су указали и на то да ће се екстремни услови у Европи задржати невероватних пет месеци. По њима, први ледени талас се очекује већ у новембру, а за јануар се предвиђа температура од 27 степени Целзијуса испод нуле. Снег ће прво погодити планинске пределе, а у нижим деловима доћи ће до појаве снежних пахуља већ у другој половини новембра. Са британским метеоролозима слажу се и српски стручњаци.
Прочитајте још:

Нови план: Увоз адвоката из Црне Горе!

Злоупотреба помоћи за угрожене поплавама

Недељко Тодоровић, метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода, каже за Курир да ће предстојећа зима бити хладнија од прошлогодишње. - Први снег код нас можемо очекивати после 20. новембра. Ова зима ће дефинитивно бити хладнија у односу на прошлу, са више снега и кише. Те температуре од минус 27 степени које најављују британске колеге уобичајене су за планинске пределе и то није ништа ново. Прошли зимски циклус био је изразито благ. У јануару смо имали температуру од чак 20 степени у плусу, док је у фебруару она расла до 23 степена. Осим кошавског периода крајем јануара и почетком фебруара, кад је у Београду измерено минус осам степени, док је у Војводини било нешто хладније, ми нисмо имали већих мразева - објаснио је Тодоровић. Он наглашава да се хладни периоди понављају на три и четири године, па седам и осам, и на крају на 22 године, уз ограду да не постоје методологије ни јаки аргументи који би са сигурношћу могли да предвиде тачну прогнозу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА