Најновије

СЕЛАКОВИЋ: Понашање Раме је минус Албанији!

БЕОГРАД - Домаћинским пријемом албанског премијера Едија Раме, који је својим иступањем направио дипломатски скандал у сред Београда, Србија је показала да је пружила руку и показала да је спремна за сарадњу, чак и са онима за које нас не везују лепе ствари, изјавио је вечерас министар правде Никола Селаковић.
Никола Селаковић (Принтскрин: Б92)

Никола Селаковић (Принтскрин: Б92)

Та рука је на неки начин одбачена и наравно да то нећемо заборавити, рекао је Селаковић, који је уверен да ће се "ово што се данас десило у Београду једнога дана књижити као дебео минус Албанији, а не Србији". Ово је, према његовим речима, била посета под лупом међународне јавности која је могла да види да Србија није та која је повукла лош потез. - Мислим да на све то треба да гледамо на тај начин, колико год да осећамо горчину због оног што нам се данас догодило усред Београда, рекао је Селаковић у емисији "Актуелно" ТВ Пинк. Упитан шта ће бити са данас договореним пројектима и споразумима, министар правде је одговорио да њих није могуће једнострано реализовати, те да треба сачекатии и видети како ће протећи остатак посете Едија Раме, који сутра борави у Прешеву. - Наравно, не можемо да се правимо као да се ништа није догодило, рекао је Селаковић и додао да му није познато да ли се нешто променило у програм те посете. На питање да ли очекује да ће атмосфера у Прешеву бити другација, министар је казао: "Ми у Београду треба да останемо присебни и мудри, а да ли ће провокација бити: свакако ће их бити. Било их је у покушају и пре реализације ове посете. Треба да будемо свеси да на Балкану политичку игру треба играти другације него на неким другим територијама". Селаковић је напоменуо да је ово трусно подручје, а Албанци млада, потентна нација која жели много. Истакавши да се премијеру Србије такво понашање никако не би толерисало, Селаковић је рекао да је Србија упркос свему показала решеност да сарађује са Албанијом на пољима где је то могуће, те да ниједним потезом нисмо дали повода се овако нешто дешава. - Овакви догађаји само треба да нам укажу колико морамо да се чувамо, да чувамо своју државу и да покажемо да се у Србији није променила само реторика већ је промењена политика. Србија је позиционирана као стабилна држава у овом делу Европе, рекао је Селаковић.
Прочитајте још:

Томислав Николић одбио да се сретне са Рамом!

Овако је полиција спречила скуп због доласка Едија Раме у Београд (ВИДЕО)

Али, Србија ће, према његовим речима, чувањем свога ја и опстајањем на политичком курсу бити изнад свих осталих. - Уверен сам да је то добар пут, да се вратимо на оно што смо били пре 100 година када смо били миљеник Европе, рекао је министар правде. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА