Најновије

Шешељ игра шах док чека повратак, ДСС поручује расположени смо за сарадњу!

Лидер радикала Војислав Шешељ највероватније сутра долази у Београд после 11 и по година проведених у Хашком трибуналу. Чекајући да се заврше процедуре око његовог пуштања на привремену слободу, партијским саборцима је пренео да ће време до поласка у Србију провести играјући шах са затвореницима. Председница ДСС Санда Рашковић Ивић рекла је да би могли да сарађују у одбрани Устава, јер је СРС раме уз раме са ДСС учествовао у његовом доношењу пре осам година.
Војислав Шешељ (принтскрин: РТС)

Војислав Шешељ (принтскрин: РТС)

Пре него што уђе у авион из Амстердама за Београд треба да му буде подешен пејсмејкер који му је уграђен пре две и по године. Председник Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић рекао је да је „оно што није могло за скоро 12 година сада урађено за 12 сати, колико је трајао поступак тражења гаранција од Владе и доношења одлуке“. - Вероватно би Шешељ већ био код куће да није било препоруке лекарског савета да се то извршење одложи за неколико дана. Хагу је одговарало да стави тачку на случај и да се ослободи баласта целог процеса, па су нашли разлог у здравственом стању оптуженика - рекао је Љајић. - Влада се понашала професионално и одговорно. Сам премијер је на седници Владе рекао да број лекара није ограничен и да пошаљемо доктора колико год Шешељ жели. Љајић је објаснио да је Влада хтела да пошаље полицајце и човека из амбасаде да прате Шешеља, што је он одбио. Министар за рад Александар Вулин рекао је јуче да је Шешеља требало ослободити још пре четири године, али и да постоје они који сматрају да би могли да искористе његово ослобађање за изазивање сукоба. - То не може да дестабилизује државу и Владу. Ослобађање Шешеља је више него јасна порука да право не значи ништа. Хашки трибунал се свих ових година користи у политичке сврхе - рекао је Вулин.
Прочитајте још:Шешељ сутра долази у СрбиjуСКАНДАЛ: Стране службе шпијунирале војне тајне Србије!
Он је пожелео Шешељу да се што пре опорави и победи болест, врати се нормалном животу и ради оно што мисли да је добро, али је додао да се нада да ће то бити на нормалан цивилизован начин. Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта осудио је јуче изјаву председника Хрватске Иве Јосиповића да је жалосно што Шешељ није осуђен: - Лицемерно је да такву изјаву даје председник државе која етничко чишћење Срба слави као национални празник. Да ли Јосиповић жали што Фрањо Туђман, Анте Готовина и други хрватски званичници нису осуђени због етничког чишћења Срба и многобројних злочина? Не, него их славе као ратне хероје. Председница ДСС Санда Рашковић Ивић рекла је да су појединци из СРС врло расположени за сарадњу са ДСС. Додала је да је тема на којој би могли да сарађују одбрана Устава, јер је СРС раме уз раме са ДСС учествовао у његовом доношењу пре осам година. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА