Најновије

“Рамину посету је требало прекинути, али Западу то не би одговорало“!

БЕОГРАД - Политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић оценио је да је након провокације албанског премијера Едија Раме, који је у Београду рекао да је независност Косова реалност, било логично очекивати да та посета буде прекинута, али то се није могло десити јер не одговара интересима Запада који је инсистирао на тој посети.
Еди Рама (Фото: ikub.al)

Еди Рама (Фото: ikub.al)

Вукадиновић је Срни изјавио да би након тог Раминог иступа умесна и логична реакција била да је његова посета прекинута, а он проглашен "персоном нон грата", те би се на тај начин онемогућило да на југу Србије он излази са оценама о угрожености Албанаца и њиховом тешком положају. - Али, нажалост, то није било за очекивати јер о посети нису одлучивали ни Рама нити Вучић, већ кругови из Брисела и западних престоница које би тај прекид доживеле као свој неуспех, а за њега, наравно, оптужили српску страну, рекао је Вукадиновић. Он је оценио да се провокација можда могла предупредити да је Рамина посета одложена на неколико месеци, а не тек неколико недеља након инцидента на фудбалском стадиону "Партизан" на који је убачен дрон са заставом такозване велике Албаније, којом је, како каже, управљао ако не Рамин брат, онда неко из његовог најближег окружења. - Кривица је на Едију Рами и његовим, очито циљаним провокативним изјавама, али је рекао бих одговорност и на српском руководству, који у року од пар недеља два пута запиње за исти камен, односно стаје на исту кору од банане и није имало снаге да адекватно одговори и да након дрона ту посету одложи на неодређено, рекао је Вукадиновић.
Прочитајте још:

Следи борба за ослабађање генерала Лазаревића из Хага!

Он је оценио да догађаји који су пратили Рамину посету показују реалност међународне позиције Србије и српских власти. -  Верујем да је Рама прекршио протокол, али и исто сам тако сигуран да је он у Београду причао оно што говори и у Приштини и Тирани, Бриселу и свим другим местима, рекао је Вукадиновић. Он је додао да, нажалост, није сигуран, без обзира колико је непријатно да се то каже, да ли на другим местима у разговорима "у четири ока" са својим партнерима српски руководиоци тако енергично заступају став да је Косово део Србије. Говорећи о односима Србије и Албаније, Вукадиновић је оценио да ће они бити уназађени, али не претерано, јер се, како каже, и Београд и Тирана крећу у оквирима које им задају међународне институције и посредници из Брисела, Вашингтона и осталих моћних престоница. - Када једном легнете на ту руду, кад седнете на тај тобоган, онда се спуштате механички, иако је тај спуст, очигледно много болнији и трауматичнији за Србију, јер ти посредници нису нимало неутрални ни објективни, закључио је Вукадиновић. Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА