Најновије

Руска војна опрема ушла у источну Украјину!

СОФИЈА - НАТО је уочио више колона руске војне опреме, укључујући тенкове, артиљерију и војску, које су ушле на територију источне Украјине у последња два дана, рекао је данас у Софији командант НАТО Филип Бридлав.
Застава Украјине

Застава Украјине

- Последња два дана видели смо исто што је навела и ОЕБС. Видели смо колоне руске опреме, пре свега руске тенкове, руску артиљерију, руски противваздушни систем и руске борбене трупе које улазе у Украјину, рекао је амерички генерал Бридлав, пренела је агенција АФП. Бридлав је додао да, засад, није јасно о коликом броју је реч али да има свакако више таквих колона. Посматрачи ОЕБС известили су у уторак да су видели конвој од 43 необележена војна камиона, од којих је пет било са ракетним бацачима и исто толико са хаубицама, како иду ка Доњецку, граду под контролом проруских снага. Бридлав је рекао да га највише брине "порозност" украјинско-руске границе.
Прочитајте још:

Холандски стручњаци пронашли нове посмртне жртава пада малезијског авиона

- Војне снаге, новац, подршка, потрепштине, оружје иду тамо-вамо преко границе потпуно по вољи и то није добра ситуација, закључио је Бридлав. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА