Најновије

Бивши премијер: 50 одсто Британаца је за излазак из Европске уније

ЛОНДОН – Шанса да Велика Британија, оптерећена највећим приливом миграната у ту земљу још од Другог светског рата, напусти Европску унију износи 50 одсто, изјавио је бивши британски премијер Џон Мејџор.
Неће више у ЕУ (Фото: Инфо КС)

Неће више у ЕУ (Фото: Инфо КС)

Он је на конференцији у Берлину упозорио да би „ова велика нација могла да напусти Европску унију ако не буду спроведене реформе права на слободно кретање и дате законске гаранције да ће ЕУ деловати само у оним случајевима где државе чланице не могу”, пренео је британски лист „Дејли мејл”. „Противљење Европској унији је достигло критичну масу тако да сада, по први пут, постоји озбиљна могућност да би наши гласачи на референдуму могли да подрже излазак из Уније”, истакао је Мејџор. „Процењујем да шанса да до тога дође износи нешто испод 50 одсто. Али ако преговори не буду ишли добро, тај проценат ће расти. Супротно томе, ако буду спроведене стварне реформе, проценат ће пасти. Од наших европских партнера тражим да схвате да смо близу прекретнице која није ни у чијем интересу”, рекао је бивши конзервативни премијер Велике Британије.
Прочитајте још:Тензије: НАТО гомила трупе у Скадинавији и на БалтикуОборен хеликоптер, прети сукоб Јерменије и Азербејџана!
Мејџор је додао и да „фрустрација Британије Европском унијом није представа, нити политичка тактика да бисмо од партнера добили уступке. Постоји веома реалан ризик од поделе која би могла да угрози будућност Уједињеног Краљевства и Европе у целини”. Извор: Танјуг  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА