Најновије

Девенпорт: Нова ЕК подржава проевропску политику српске владе

НОВИ САД - Шеф делегације ЕУ у нашој земљи Мајкл Девенпорт поручио је данас у Новом Саду да нова Европска комисија (ЕК) веома снажно подржава проевропску политику Владе Србије.
Девенпорт (Фото: ЈуТјуб)

Девенпорт (Фото: ЈуТјуб)

Нова ЕК, која је почела рад 1. новембра, подржава "све напоре Србије, политички и финансијски, да Србија даље напредује путем европских интеграција", рекао је он новинарима уочи предавања које је одржао на Факултету за економију и инжењерски менаџмент при Универзитету Привредне академије. Претходно је, у оквиру посете Новом Саду, одвојено разговарао са председницима Скупштине Војводине и Покрајинске владе Иштавном Пастором и Бојаном Пајтићем као и са градоначелником Милошем Вучевићем. Девенпорт је истакао да је сарадња са представницима покрајине и града, односно са свим административним структурама, на веома високом нивоу и додао да је посебно задовољан договором о томе да почетком године у Новом Саду буде отворен Информациони ЕУ кутак.
Прочитајте још: (ВИДЕО) Косовска Митровица: Срби славили повратак Шешеља
Обраћајући се студентима и наставницима тог факултета, на предавању у оквиру свечаног обележавања реакредитације Универзитета Привредне академије и отварања нових просторија факултета, Девенпорт је говорио о позицији ЕУ и приступним преговорима са Србијом. Напомињући да нови председник ЕК Ззан Клод Јункер има нешто "тежи задатак" у односу на претходнике на тој функцији, Девенпорт је у том смислу истакао нову, снажнију улогу Европског парламента, у којем се одобравају програми сваког од комесара при институцијама ЕУ. Он је посебно представио десет циљева ЕК за наредних неколико година, међу којима су и они који се односе на јединствено тржиште, јединствену енергетску политику, инвестиције и друге. "Све те тачке имаће важне последице и за Србију, у процесу њеног придруживања ЕУ, нарочито у вези са питањем слободне трговине са САД", рекао је Девенпорт. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА