Најновије

Запад потрошио пет милијарди долара за дестабилизацију Украјине!

МОСКВА - Председница Савета федерације, горњег дома руског парламента Валентина Матвијенко изјавила је да је Запад потрошио пет милијарди долара на дестабилизацију Украјине.
Укроамерика! (Фото: ФБ)

Укроамерика! (Фото: ФБ)

Према стручњацима, западне државе су потрошиле ова средства против легитимних украјинских власти, рекла је Матвијенко, а пренео ТАСС. "Украјинска криза је доказала да информациона технологија, укључујући Интернет и друштвене мреже може да створи лажну реалност и измени свест нормалних људи ради користи одређених политичара", казала је Матвијенко.
Прочитајте још: Шешељ поновио: Убиством Ђинђића се Србија ослободила издајника и мафијаша!
"Зато је неопходно знати ефикасно користити информациону технологију у спречавању зла и супротстављању онима који покушавају да сакрију истину", додала је она. Протести против украјинских власти почели су у новембру 2013, а у фебруару 2014. председник Виктор Јанукович, свргнут је са власти. Украјинска војска и проруске снаге на истоку земље свакодневно воде борбе, упркос прекиду ватре који је постигнут на састанку трилатералне Контакт групе у Минску у септембру. Најновија ескалација сукоба на истоку земље уследила је након избора 2. новембра у самопроглашеним републикама Доњецка и Луганска, које је Кијев означио као кршење мировног споразума. Према подацима Уједињених нација, у сукобима на истоку Украјине од средине априла погинуло је око 3.700 људи, а преко 9.000 је повређено. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА