Најновије

Писмо силоване девојчице које је посрамило полицију

Једну петогодишњакињу из Есекса силовао је њен комшија, дечак стар 12 година. Три и по године након силовања њена породица и даље чека на извршење правде.
Силовање (Фото: archive.indianexpress.com)

Силовање (Фото: archive.indianexpress.com)

Потрошили су 40.000 фунти на правне трошкове, а силоватељ је прошао само са упозорењем да „следећи пут то уради са неким ко је његових година“. А сада је девојчица написала отворено писмо којим је многе полицајце постидела. Када је син њиховог блиског пријатеља силовао њихову петогодишњу ћерку, Сара и Питер су били шокирани. Не само да је на тај начин одузета невиност тако малог бића, него је дете преживело неописиву трауму. Они су одмах пријавили случај локалној полицији у Есексу верујући да ће им они помоћи да се казни нападач њихове ћерке. И после три и по године још увек чекају на извршење правде. Полицајци нису пријавили име силоватеља чак ни Краљевској тужилачкој служби, па он није уведен у регистар сексуалних преступника. Нису узети отисци, ДНК узорци ни фотографије. Кривац, који је признао силовање током испитивања које је било снимано, извукао се само са упозорењем да „следећи пут то уради са неким ко је његових година“.
Прочитајте још: (ТРЕЈЛЕР) Два дана, једна ноћ
- Сви они који су требали да заштите нашу ћерку изневерили су нас. Како ћемо икада више веровати полицији кад су се тако олако понели према силоватељу? Сви смо некако остали замрзнути том чињеницом, као да нам је свима живот стао. А наша ћерка мисли да њен глас не допире до власти – каже Сара. Њихова ћерка, која сада има осам година, одлучила је да напише писмо полицајцима који су умешани у тај случај. Писмо гласи овако: „Драги Господине, Када сам имала пет година догодило ми се нешто много ружно и Ваш посао је био да се он казни. Али Ви нисте одрадили свој посао и изневерили сте ме. То ме растужује, узнемирава и чини бесном, јер су прошле три године, а он још увек није кажњен. Да ли сте то намерно урадили зато што је он има 12 година? Веровала сам да ћете ме извући, а ви сте ме само потопили. Мислила сам да су полицијци добри и да хватају лоше људе, али ви нисте такви. Нисте у праву и требало би то да знате. Надам се знате да сам веома разочарана због тога. Мислим да треба да ми напишете писмо и извините се, јер ја то радим својим пријатељима ако им учиним нешто лоше. Надам се да ћете се боље понашати у будућности и да ћете ствари радити како треба. Надам се да ће га једног дана стићи казна коју заслужује.“ Један од полицајаца одговорио је девојчици на њено писмо. „Јако ми је жао због грешки које је направила полиција Есекса у вези твог случаја. Заиста ми је жао што си имала тако лоше искуство и надам се да те у будућности чека само најбоље“, написао је он. Агонија ове девојчице почела је 2011. године, када ју је дечак код којег је дошла са родитељима одвео у своју собу. Тамо јој је показивао порниће на свом лаптопу, а онда је силовао. Следећег дана девојчица се поверила мами објаснивши јој шта се десило. Уколико желите да прочитате још дирљивих породичних прича, уколико желите да прочитате о искуствима других која и вама могу да помогну, посетите Портал Жена. - Ништа није могло да ме припреми за тај тренутак када сам схватила шта се десило. Она је била веома узнемирена, јер јој је дечак рекао да се заправо играју мужа и жене и да не сме ником да каже за њихову игру. Али она никад ништа није крила од нас – каже Сара. Случај је пријављен полицији, а дечак је подвргнут испитивању које се снимало. Током тог разговора рекао је да су неки његови другови покушали исто то са својим сестрама, али ни поводом тога ништа није учињено. Дечаков прекршај још увек није пријављен. Троје полицајаца који су учествовали у овом случају кажњени су само опоменом, а из полицијске станице нису хтели да коментаришу ништа више од тога. - Наша породица никад неће бити иста. Ми више немамо вере у закон и правду. Правде за нашу ћерку није било – рекла је Сара. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА