Најновије

Николић: Србија и Алжир имају добре односе

БЕОГРАД - Председник Србије Томислав Николић данас је у разговору са председником парламента Алжира Мухамедом Ларбијем Оулдом Калифом оценио да две земље имају изузетно добре билатералне односе.
Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб)

Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб)

Србија посебну захвалност Алжиру дугује и због принципијелног става да не признаје једнострано проглашену независност Косова, додао је председник. Председник Николић је изразивши добродошлицу високој парламентарној делегацији на посети Србији, рекао да је поносан на чињеницу да је Југославија била прва европска земља која је признала независност Алжира. "Мој је задатак да наше пријатељство буде на истом нивоу као пре двадесет година“ нагласио је председник Николић, а саопштила Служба за сарадњу са медијима председника Републике . Николић је истакао да је приврженост Србији исказана током катастрофалних поплава које су нас задесиле, кроз помоћ у пумпама и агрегатима, а сада и кроз 500 хиљада долара помоћи за регулацију речних токова. "Билатерална сарадња се гради на више нивоа, нагласио је председник и додао да у томе значајну улогу има међупарламентарна сарадња, као расадник будућих лидера две земље. Председник Николић је свом саговорнику пренео своја искуства опозиционог посланика парламента током транзиције у Србији. Мухамед Ларби Оулд Калиф је истакао да је Алжир одан пријатељству са Србијом, које датира још из периода несврстаних. Обе земље су прошле веома тежак период транзиције, али пријатељство је остало недирнуто, нагласио је председник алжирског парламента и додао да су билатерални односи значајно добили на интензитету 2007. године.
Прочитајте још:Хрватска министарка: Шешељ ће пореметити цео регионДСС: Ми не желимо патриотски блок са Шешељем, а очито неће хтети ни Двери!
Он је истакао да Алжир неће променити принципијелан став о непризнавању Косова и додао да та земља не воли да дели савете око тог проблема, јер Србија најбоље зна како да га реши. "Сецесионизам је глобални проблем и најбољи је приступ да се реши кроз разговор и на миран начин“ подвукао је Оулд Калиф, који је оценио председниково излагање о парламентаризму маестралним, наведено је у саопштењу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА