Најновије

Вербић: Просветари неће бити изузети од смањења плата

БEOГРAД - Mинистар просвете, науке и технолошког развоjа Срђан Вербић изjавио jе данас да држава не може да испуни захтев синдиката да просветни радници буду изузети од смањења плата.
Министар просвете Срђан Вербић (фото Јутјуб)

Министар просвете Срђан Вербић (фото Јутјуб)

Вербић jе за Б92 рекао да се листа захтева просветара своди практично на то да не буде смањења плата, што jе, како jе навео, jедина ставка коjу држава не може да испуни у овом тренутку. "Све остало jе ствар преговора, о свиму осталом разговарамо. Mинистарство jе увек партнер синдикатима, али изузимање од смањења плата ниjе могуће", рекао jе Вербић, коjи jе навео да jе 37 школа у штаjку. Oн jе истакао да jе незадовољство просветних радника сасвим очекивано, али да штраjк ниjе добро решење jер директно штети ђацима. "Немамо другог избора него да радимо и да радимо наjбоље што можемо", рекао jе Вербић, коjи сматра да су часови од 30 минута катастрофа.
Прочитајте још:Руске новине: Војна неутралност Србије је чудна
Oн jе навео да министарство подржава захтев синдиката да се направе платни разреди, наводећи да ће, кад буду формиране платне групе, "плате бити повећане прво онима коjи су очигледно садашњим системом плата закинути". Говорећи о протесту студената на филозофском факулету, Вербић jе рекао да jе очигледно да не постоjе рационални разлози зашто протест толико дуго траjе, истичући да у овом тренутку министарство нема предлог решења. "Jедино могу да кажем да сам забринут за одвиjање ове школске године и да морамо да заштитимо студенте коjи желе да иду на наставу", рекао jе министар просвете. Упитан на коjи начин би могли да буду заштићени студенти коjи желе да иду на наставу, Вербић jе рекао да jе можда решење и у размештању студената по другим факултетима. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА