Најновије

ДАЧИЋ: Реформама до ЕУ!

БРИСЕЛ - Шеф српске дипломатије Ивица Дачић рекао је данас у Бриселу да су реформске активности које Влада Србије интензивно спроводи у свим сегментима друштва у функцији доприноса пуној афирмацији главног спољнополитичког циља - чланства у ЕУ.
(Фото: ЈуТјуб)

(Фото: ЈуТјуб)

- Првенствено бих издвојио активности које се односе на даљу изградњу што ефикаснијих и изазовима модерног друштва прилагођених институционалних капацитета. Србија, као земља кандидат за чланство у ЕУ, настоји да у пуној мери користи све расположиве могућности за што тешњу сарадњу са Унијом и њеним чланицама, а у циљу убрзања процеса наше европске интеграције и економског и социјалног опоравка земље, рекао је Дачић на Конференције поводом покретања Стратегије ЕУ за Јадранско-јонски регион. Како је додао, Србија је у протеклом периоду недвосмислено потврдила своју посвећеност европском путу, јачању регионалне сарадње и добросуседских односа, као и нормализацији односа са Приштином и примени постигнутих договора у дијалогу Београда и Приштине. - Чланство Србије у ЕУ није само по себи циљ, већ европску интеграцију видимо, првенствено, као инструмент подстицаја спровођењу реформи и модернизацији у свим областима друштва и државе. У том смислу започете политичке и економске реформе имају снажан подстрек управо у процесу европских интеграција, а своју, и будућност региона, видимо у ЕУ, рекао је Дачић.
Прочитајте још:ВУЧИЋ: Плате више нећемо дирати!
Он је обавестио учеснике скупа да је Србија, да би могла на одговоран и квалитетан начин да спроводи захтеван процес примене Стратегије Европске уније за Јадранско-јонски регион, у финалној фази оснивања посебног радног тела Владе - Радне групе за сарадњу са Европском унијом у Јадранско-јонском региону. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА