Најновије

СНС купује нове некретнине, социјалисти највећи капиталисти међу странкама

БЕОГРАД - Само из СНС стижу наговештаји да ће новац из буџета искористити за куповину просторија за рад. Парламентарне странке, због нових прописа, већ од ове недеље могу да за државне паре купују зграде, куће и станове. Велика већина њих тврди, међутим, да то неће радити. 
Српска напредна странка (Фото: СНС)

Српска напредна странка (Фото: СНС)

У јавности се спекулисало да је Закон о финансирању политичких активности измењен због интереса највеће странке, напредњака, који из буџета добијају највише новца, а изнајмљују просторије у Београду и широм Србије. Потпредседник СНС Братислав Гашић негира ову тезу, али каже да јесте за то да напредњаци у догледно време реше проблем страначких просторија. - Још нисмо причали о куповини простора, али ја као потпредседник странке сматрам да би то питање требало да регулишемо. То ћу и иницирати на страначким органима - каже Гашић. Централа СНС се иначе налази на Новом Београду и канцеларије плаћа 3,7 милиона динара. СПС највећи капиталиста Једина парламентарна странка која може да се похвали сопственом имовином је СПС. Социјалисти у власништву имају 1.000 квадрата на Студентском тргу у Београду, где им је централа, и чија је вредност званично процењена на више од 55 милиона динара. Без обзира на законску могућност, у ДС не размишљају о куповини некретнина. - Нама је рачун у блокади због кредита за кампању 2012. године. Узели смо 260 милиона и за две године вратили 380 милиона динара. Све што добијамо из јавних извора одлази на отплату кредита - објашњава портпаролка ДС Александра Јерков.
Прочитјте још:Шешељ честитао годишњицу „ослобађања Вуковара од усташке паравојске“Расправа у парламенту: Ко је патуљак и ко је фалсификовао диплому?
ДС нема своји имовину, а просторије и на локалном нивоу и у Београду изнајмљују. У престоници, рентирање просторија где су централа странке и остале страначке службе кошта око 5.000 евра. Ни у СДС Бориса Тадића не планирају куповину непокретности. Како наводе, тамо где имају просторије, оне су изнајмљене од општина и врло скромне. Месечни закуп за централу СДС у престоници износи 120.000 динара. - Само једна странка у Србији може себи да приушти куповину просторија из јавних средстава, од пара грађана. СДС то не планира јер, после смањења финансирања за странке, немамо средства ни за основне активности. На локалном нивоу се не финансирамо ни у једној општини из јавних средстава, јер као СДС нисмо учествовали на изборима 2012. - каже портпарол Константин Самофалов. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА