Најновије

ВУЧИЋ: Плате више нећемо дирати!

БЕОГРАД - Премијер Александар Вучић каже да су разговори са ММФ при крају и да су јавна предузећа односно реформа јавних предузећа кључна ствар о којој се са фондом разговора и о чему они инсистирају.
Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Као пример реформе које се очекују, навео је Електропривреду Србије која би морала што пре да крене у корпоративизацију. - Морају да се смање трошкови, а уместо пет дистрибутивних центара, биће један. Много њих ће изгубити своје позиције у компанији укључујући и директоре и запослене. Надам се да ћемо имати у томе подршку и синдиката и запослених - рекао је Вучић. На питање новинара да ли та реформа генерално значи ново смањење зарада и отпуштања у Србији, премијер је рекао да плате више неће дирати. - Што се тиче радних места, ми имамо природни одлив, али ћемо свакако видети који ће то бити број и да ли ће захтевати смањење. Оно што је важно јесте да се у реорганизацију мора кренути колико одмах - каже Вучић.

Прочитајте још:

Озваничена сарадња ДСС и Двери

Коментаришући штрајкове просвете и здравства, он је рекао да се нада да људи разумеју потезе владе, јер без болних мера, Србија би се поново вратила десет година уназад. - Ако неко мисли да рак може да се излечи андолом и аспирином, грдно се вара - каже Вучић. У ЕПС-у, казао, треба спровести корпоративизацију како не би било више производних и дистрибутних центара, већ само један, али и снизити трошкове. - То нису лаке обавезе и много директора и много моћних људи ће изгубити своја добра места, рекао је Вучић изразивши наду да ће за све то имати подршку синдиката . Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА