Најновије

Обрадовић: Дачић има подршку за место председника СПС

ЈАГОДИНА - Заменик председника Социјалистичке партије Србије (СПС) Жарко Обрадовић изјавио је вечерас у Јагодини да је лидер те странке Ивица Дачић добио апсолутну подршку да буде једини кандидат за председника на Конгресу 14. децембра.
Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

"То није чудно, Дачић је стварно лидер, ми смо то говорили стално, али ће се и за друге наћи место", рекао је Обрадовић, који је присустовао седници Градске конференције СПС у Јагодини. Обрадовић је такође истакао да ће бити промена у врху странке. "Какав би то био Конгрес када не би било промена, о томе ће одлучивати Дачић, њему смо дали мандат за то. Сачекаћемо његов предлог", додао је Обрадовић. Он је напоменуо да СПС жели да буде у тренду времена. "Желимо да пратимо време у коме живимо, желимо да се приближимо социјалдемократским партијама Европе, да њихова искуства интегришемо у наш рад, да видимо који су то организациони облици које траже грађани, да би могли брже реаговати и бити ефикаснији", истакао је Обрадовић. СПС, према његовим речима, жели да буде савремена партија 21. века. "Разговараћемо и о Статуту, мењаћемо оне организационе облике који су анахрони за ово време, једноставно желимо да мењамо оно у организационом делу што нам је препрека за брже деловање. Наравно биће и кадровских промена, које ће промене бити видећемо, желимо да сада чујемо глас нашег чланства, а после ћемо, крајем овог или почетком наредног месеца, сумирати резултате и видети шта чланство тражи", рекао је Обрадовић.
Прочитајте још:Шешељ посетио Нови Сад, најављен протест!Расуло у ДСС: Цео одбор у Бачкој Паланци прешао у СНС
Он је новинарима, пре почетка седнице Градског одбора, рекао да промена треба да буде на свим нивоима, од кадровских и програмских, до организационих. Ових дана и недеља у СПС је веома живо. Спроводе се изборне активности које су део припрема за Конгрес који ће бити 14. децембра. "Све ћемо завршити до краја новембра и остаје нам 14 дана до Конгреса да сумирамо резултате", додао је Обрадовић. Делегати Градске конференције у Јагодини су, поново за председника Градског одбора изабрали Горана Милосављевића, који је и начелник Поморавског округа. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА