Најновије

Расуло у ДСС: Цео одбор у Бачкој Паланци прешао у СНС

БАЧКА ПАЛАНКА - Општински одбор Демократске странке Србије (ДСС) у Бачкој Паланци колективно је прешао у Српску напредну странку (СНС), потврдио је данас на конференцији за новинаре досадашњи председник тог одбора Мита Лачански.
ДСС (Фото: ДСС)

ДСС (Фото: ДСС)

Лачански, који је и председник Скупштине општине Бачка Паланка, рекао је да је свих 10 чланова Општинског одбора ДСС донело одлуку о преласку у напредњаке и да су од данас званично чланови СНС. "Уз 10 чланова ОО, у СНС су прешла и три одборника ДСС у Скупштини општине Бачка Паланка", рекао је Лачански, додајући да је ДСС на локалним изборима 2012. године освојио четири одборничка мандата, те да је једна одборница и даље остала у тој странци. Као разлог преласка у СНС Лачански је навео чињеницу да је ДСС напустио њен оснивач и дугогодишњи председник Војислав Коштуница и велики број чланова најужег руководства и да, како је казао, чланови ОО у Бачкој Паланци себе више нису видели у тој странци. Напомињујући да је преласком ОО ДСС у редове напредњака, СНС у Бачкој Паланци значајно ојачан, председник Општинског одбора СНС и председник општине Александар Ђедовац је подсетио да су напредњаци са ДСС у Скупштини општине имали одличну сарадњу. "Са преласком ОО ДСС у наше редове добили смо на искуству, јер та странка у власти у Бачкој Паланци партиципира од 2008. године", рекао је он.
Прочитајте још:СРС: Дугин честитао др Шешељу победу над Хашким трибуналомШешељ је харизматичнији од лидера ДСС и Двери
Лачански и Ђедовац су најавили да ће наредних дана разговарати са одборницом ДСС која је остала у тој странци како би се знало да ли ће она и даље бити део владајуће коалиције у тој општини. Скупштина општине има 42 одборника. Владајућу коалицију у Бачкој Паланци чине СНС - Двери, која са доласком три одборника ДСС сада броји 10, СПС у коалицији са СДПС, СВМ и Покрет социјалиста, док су у опозицији ДС, СРС и два удружења грађана. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА