Најновије

СУКОБ У НАЈАВИ: Антифашисти бране улазак "Србској акцији" на Филозофски факултет!

БЕОГРАД - Антифашистичке организације позвале су све антифашисте да данас у 13.30 дођу на Плато Филозофског фаултета у Београду и спрече одржавање трибине “Злочини комуниста у Србији” коју је најавила неонацистичка организација “Србска акција”.
Филозофски.рс

Филозофски.рс

Студенти и студенткиње Антифашисти саопштили су данас да је организација “Србска акција” у договору с другим фашистичким групама најавила за данас у 14 часова одржавање трибине у амфитеатру Филозофског факултета у Београду који студенти држе у блокади због неиспуњених захтева. - Студенти и студенткиње су већ отказали најављену фашистичку трибину упркос претњама, док фашисти из ‘Србске акције’ најављују разбијање блокаде за данас и насилни покушај одржавања трибине, истичу студенти. Они позивају све који се осећају као антифашисти да дођу на плато испред Филозофског факултета и не дозволе нацистима да уђу на факултет и “да шире своје лажи, своју злочиначку, антицивилизацијску идеологију” и да “разбију блокаду факултета”. - Показаћемо на један миран начин, својом бројношћу, да фашисти нису добродошли, истичу студенти. Позив на спречавање трибине упутила је организација Антифашисти у акцији која је упутила критике на рачун Управе Филозофског факултета да се годинама с ниподаштавањем односи према студентским захтевима, а актере протеста покушавају да анатемишу као “левичаре”, “комунисте” и “анархисте”.
Прочитајте још:

Ево како ће изгледати ледена зима која нам се спрема!

ДУШКО ВУЈОШЕВИЋ: Нећу да служим цару Вучићу!

Како се наводи у саопштењу, Управа је обавестила запослене на факултету да је донела одлуку да је трибина противзаконита и да се неће дозволити њено одржавање, али да обавештење о томе нигде није јавно истакнуто. То, како се оцењује, сугерише да управа евентуалну мобилизацију нациста за долазак на трибину жели да искористи за разбијање блокаде уз помоћ полиције. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА