Прочитајте још:Хранио се 60 дана само “здравом” храном и ево шта му се догодило! (ВИДЕО)Извор: Men’s Health
Омиљено пиће мушкараца у служби здравља
У истраживању објављеном у часопису Journal of Agricultural and Food Chemistry наводи се да је потапањем свињских одрезака у црно пиво током четири часа, довело до смањења производње осам кључних полицикличних ароматичних угљоводоника, током печења, за чак 53 одсто. Маринада у светлом пиву је знатно мање делотворна, смањује производњу канцерогена за само 13 одсто. Научници верују да је тајна у антиоксидансима, који се у тамном пиву налазе у већој концентрацији него у светлом, а који спречавају активност слободних радикала неопходну за настанак полицикличних ароматичних угљоводоника. Овај трик вероватно функционише и са другим врстама меса. Осим тога, додавање још антиоксиданаса у маринаду (нпр. овог испод) може повећати овај позитивни ефекат.
Бонус видео
Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.
портала "Правда" као и ТВ продукцију.
Донације можете уплатити путем следећих линкова:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
Колумне
Небојша Јеврић: Очева секира
ПРОТОЈЕРЕЈ АНДРЕЈ ТКАЧОВ: Незадовољни
Цвијетин Миливојевић: Свима су вам уста пуна јадарита, а за Космет нико и не пита
Право на правду – Има ли правде – Неправдом против правде
Слободан Рељић: Тајна вечера на олимпијској ломачи
Једна слика ових месеци кружи друштвеним мрежама – енглеска фудбалска репрезентација на ст...