Прочитајте још:Хранио се 60 дана само “здравом” храном и ево шта му се догодило! (ВИДЕО)Извор: Men’s Health
Омиљено пиће мушкараца у служби здравља
У истраживању објављеном у часопису Journal of Agricultural and Food Chemistry наводи се да је потапањем свињских одрезака у црно пиво током четири часа, довело до смањења производње осам кључних полицикличних ароматичних угљоводоника, током печења, за чак 53 одсто. Маринада у светлом пиву је знатно мање делотворна, смањује производњу канцерогена за само 13 одсто. Научници верују да је тајна у антиоксидансима, који се у тамном пиву налазе у већој концентрацији него у светлом, а који спречавају активност слободних радикала неопходну за настанак полицикличних ароматичних угљоводоника. Овај трик вероватно функционише и са другим врстама меса. Осим тога, додавање још антиоксиданаса у маринаду (нпр. овог испод) може повећати овај позитивни ефекат.
Бонус видео
Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.
портала "Правда" као и ТВ продукцију.
Донације можете уплатити путем следећих линкова:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
Колумне
Ћеранић: Они који Додику у сарајевском процесу раде о глави могли би одговарати за злоупотребу положаја
Кад руски економиста прочита Николаја Српског: Европско пропадање је давно предсказано
Врху Запада је до мозга дошла проста мудрост: "Када је птица жива, она једе инсекте, али к...
НЕБОЈША КРСТИЋ НАМ СЕ ВРАТИО: Поводом књиге "У знаку неба и крста"
Пише: Владимир Димитријевић
Небојша Јеврић: Молер
На зиду Парохијског дома, увек пуног, дао је да се нацрта Ајфелова кула са минаретом и хоџ...