Најновије

Додик: Дејтонски споразум је девастиран поступцима високих представника

БАЊА ЛУКА-Председник РС Милорад Додик изјавио је да је Дејтонски споразум девастиран поступцима високих представника у БиХ, али да “још живи као међународни споразум”.
Милорад Додик (Фото: ЈуТјуб)

Милорад Додик (Фото: ЈуТјуб)

Он је додао и да је БиХ 19 година након потписивања тог мировног споразума “заглибљена у неспоразумима” и да не може да постигне консензус ни о једном питању. - Да 2006. године нисам заузео политички курс одбране Дејтонског споразума и позиције РС како је написано у њему, и од тада зауставио било какав облик преноса надлежности на ниво БиХ, данас би РС била празна љуштура у којој не би било ништа - рекао је Додик новинарима у Бањалуци. Навео је и да је РС у последње време чинила све на промоцији европских вредности и показивала активан приступ решавању питања спровођења одлуке у предмету “Сејдић и Финци” и механизма координације институција на европском путу, али је на другој страни, у Федерацији БиХ, дошло до застоја.
Прочитајте још:Конститусано председништво БиХПАО ЗБОГ ХЕРОИНА И ПИШТОЉА: Поново ухапшен син Ханке Палдум
Он је приметио да је настала чудна ситуација, да Бошњаци и Хрвати, који нису успели да направе договор о питању “Сејдић и Финци” (о укидању националне дискриминације у изборном законодавству), причају о кривици РС за застој у решавању тог проблема. Додик је оценио да у Федерацији БиХ Бошњаци желе да мајоризују Хрвате, а Хрвати нису дозволили да буду прегласани, па се због тога не спроводи пресуда Међународног суда у том предмету, а то је један од услова за напредовање БиХ на европском путу, пренели су локални медији. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА