Најновије

Дрецун: Векарић обмањује јавност

БЕОГРАД – Посланик и председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун изјавио је данас да заменик тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић тиме „што маше непостојећим предистражним поступком” обмањује јавност и покушава да застраши посланика и спречи га у обављању посланичког мандата.
Милован Дрецун (Фото: Скриншот)

Милован Дрецун (Фото: Скриншот)

Реагујући на изјаву Векарића да је питање законитости његовог постављења Дрецун покренуо, ''јер се плаши да би се могао наћи на листи осумњичених у предмету 'медији''', Дрецун је рекао Танјугу да Векарић обмањује јавност, јер је заменик тужиоца Душан Кнежевић завршио предистражне радње у поменутом случају и одбацио кривичну пријаву коју је поднео НУНС. „По том предмету се више од две године ништа не ради. Предмет ''медији'' је завршен, јер нема доказа да је учињено кривично дело па се одустало од кривичног гоњења, предмет је архивиран А/А, чиме је са неосновано прозваних новинара, који су часно обављали свој посао, скинута тешка љага”, навео је Дрецун. Тужилаштво за ратне злочине саопштило је раније данас да је кампања коју води народни посланик и председник Одбора за КиМ у Скупштини Србије Милован Дрецун створила атмосферу линча са циљем да се коначно онемогући рад Тужилаштва у истраживању најтежих предмета масовних ратних злочина као што су Штрпци, Исток, Сребреница, Насер Орић, „медији”. Векарић је недавно, одговарајући на оптужбе Дрецуна, рекао је да су оне бесмислене, те да долазе од особе осумњичене у предмету „медији” који води Тужилаштво за ратне злочине, док је само тужилаштво изразило забринутост због начина на који је Дрецун у Скупштини релатизовао питање ратних злочина.
Прочитајте још:Путин је изнедрен из система царске Русије и СССР-а
  Тужилаштва за ратне злочине је раније саопштило да предмети Штрпци, Сребреница, Браћа Битићи, Исток, Насер Орић и „медији”, у којем је осумњичен и Милован Дрецун, као и претње упућене Векарићу неће поколебати тужилаштво већ ће га учврстити у одлучности да приведе правди извршиоце најтежих ратних злочина. Дрецун је, претходно поступање у предмету Штрпци довео у везу са легитимитетом избора заменика тужиоца Векарића на ту функцију. Он је раније изјавио да је Векарић противзаконито изабран на функцији заменика тужиоца за ратне злочине, јер није прошао избор кроз Скупштину Србије, него га је на сталну функцију именовало Државно веће тужилаца (ДВТ). Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА