Најновије

Лукашенко: Сарадња у формату "Европска Унија - Белорусија - Евроазијски Савез"

БЕЛОРУСИЈА - Александар Лукашенко, председник Белорусије, прокоментарисао је нову инвестицију швајцарске компаније "Штедлер Реил Група" у Белорусији, тако што је рекао да ова инвестиција показује важност сарадње у формату "ЕУ - Белорусија - Евроазијски Савез".
Александар Лукашенко (принтскрин Јутјуб)

Александар Лукашенко (принтскрин Јутјуб)

"Таква сарадња је овом инвестицијом отпочела." - каже Лукашенко. Лукашенко је истакао да то говори у име Белорусије као чланице Евроазијског Савеза, а не Белорусије као евентуалног посредника између два савеза. "Минск наставља сарадњу са Западом, без обзира на санкције, а ЕУ је зависна од других центара моћи, на првом месту од САД." - каже Лукашенко коментаришући актуелне санкције уведене против Русије и затегнуте односе Белорусије и Европске Уније. Он је позвао Брисел да размишља о промени политике и бољим односима са Евроазијским Савезом.
Прочитајте још:Путин је изнедрен из система царске Русије и СССР-а
Инвестиција швајцарске компаније је вредна преко 50 милиона америчких долара, а Лукашенко је истакао да ће помоћи швајцарској компанији да шири своје пословање и у другим земљама Царинске Уније. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА