Најновије

Прекинута истрага о Америчком шпијунирању Ангеле Меркел

БЕРЛИН - Немачке власти ће због мањка доказа обуставити истрагу о наводном прислушкивању канцеларке Ангеле Меркел од стране америчке Националне безбедносне агенције, објавио је данас часопис "Фокус".
Дугогодишња бесрамна шпијунажа наводног геополитичког партнера (фото: Zdnet.com)

Дугогодишња бесрамна шпијунажа наводног геополитичког партнера (фото: Zdnet.com)

Истрага је покренута пре шест месеци, али експерти за шпијунажу нису успели да нађу ниједан конкретан доказ да се прислушкивање заиста догодило па су зато препоручили да истрага буде обустављена, навео је "Фокус", позивајући се на изворе блиске немачком Министарству правде. "Резултата истраге готово да није било. Тресла се гора, родио се миш", рекао је један извор, а пренела агенција АФП. Извори наводе да ће савезно државно тужилаштво поступити по препоруци стручњака за шпијунажу. Немачко правосуђе је у јуну саопштило да је покренута истрага о наводном шпијунирању страних обавештајних служби на територији Немачке.
Прочитајте још:Американцима после олује прете поплавеМосква: Сарађиваћемо са Европском унијом
Документи које је објавио одбегли амерички обавештајац Едвард Сноуден су показали да је прислушкивање телефонских разговора немачких грађана и њихових комуникација на Интернету широко распрострањено, што је изазвало бес немачке јавности. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА