Најновије

Ухапшен бивши градоначелник Охрида

ОХРИД - Бивши градоначелник Охрида Александар Петрески ухапшен је, заједно са десетином ранијих градских званичника и привредника, пот оптужбом за корупцију, односно нелегалних јавних набавки.
Илустрација (Фото: protothema.gr)

Илустрација (Фото: protothema.gr)

Министарство унутрашњих послова саопштило је да су ухапшени осумњичени за илегалне јавне набавке у вредности од више од два милиона евра, преноси агенција МИА. Портпарол Министарства Иво Котевски казао је да је укупно 14 особа ухапшено, да је једна већ била притворена, а једна је у бекству ван земље. Они су оптужени за криминално удруживање, злоупотребу службеног положаја, прање новца, примање мита и фалсификовање и уништавање званичних докумената. Према његовим речима криминална група је била вођена од стране некадашњег градоначелника Охрида који је злоупотребио свој положај у периоду од 2007.до 2013. Он је најпре у нелегалне послове укључио једног саветника, који је касније био менаџер одсека за саобраћајну инфраструктуру града. Такође је у послове укључио менаџере одсека за комуналне послове, туризам, локални економски развој. У нелегалне послове, према Министарству, учествовала су три власника компанија, који су заједно припремали нелегалне јавне набавке, на којима су, супротно законом, привилегована нека предузећа и појединци. Седам запослених у градској власти, који су имали право потписа, оптужено је да су дозволили испостављање рачуна општини за пројекте изградње који никада нису обављени.
Прочитајте још:

Милановић тражи да се српска влада огради од Шешеља

У појединим случајевима град је платио лажне рачуне или дупле рачуне за извођачке радове који су већ једном били наплаћени. Бивши градоначелник, који је на тој функцији био до 2013.године, се терети да је тражио и добио мито у висини од 12.000 евра. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА