Најновије

ИРОНИЈА: Немачка против уласка Украјине у НАТО и ЕУ

БЕРЛИН - Идеја могућег ступања Украјине у НАТО и Европску Унију нема подршку власти Немачке, каже министар спољних послова Немачке, Франк-Валтер Штајнмајер у интервјуу за немачки лист Шпигл.
Франк-Валтер Штајнмајер (Фото: presstv.ir)

Франк-Валтер Штајнмајер (Фото: presstv.ir)

"Могуће је да Украјина са НАТО има партнерске односе, али никако чланство у алијанси." - каже Штајнмајер. Штајнмајер је оценио идеју чланства Украјине у Европску Унију нереалном, јер је "економска и политичка модернизација Украјине посао за неколико генерација и покољења". "Данас заиста нема смисла говорити о чланству Украјине у Европској Унији." - каже Штајнмајер. Подсећамо да је рат у Украјини почео управо због подељености друштва око идеје чланства у Европску Унију, тачније, политичка криза је настала због потписивања Споразума о стабилизацији и придруживању између Украјине и Европске Уније.
Прочитајте још:Путин: Могуће да се кандидујем 2018., али не желим да будем доживотно председник!
Виктор Јанукович, свргнути украјински председник, залагао се за трилатерани формат добрих односа Украјине и са Русијом, односно, Царинском Унијом и са Европском Унијом. Свргнуле су га радикалне украјинске струје уз неонацистичку идеологију и снажну отворену јавну подршку водећих чланица ЕУ и лидера Сједињених Америчких Држава. Џеф Ратке, представник Стејт Департмента, у петак је изјавио да САД подржава Украјину да постане чланица НАТО алијансе, али да такву одлуку мора донети Кијев. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА