Најновије

НЕОФАШИСТИ: САД, Канада и Украјина одбиле руску антинацистичку резолуцију у УН

МОСКВА - САД, Канада и Украјина су одбиле да усвоје резолуцију Руске Федерације у Уједињеним Нацијама којом је Русија хтела да осуди покушаје оживљавања нацистичке идеологије и порицање злочина нацистичке Хитлерове Немачке, док су све чланице Европске Уније биле уздржане.
Адолф Хитлер - међу својим фановима (Фото: nacism.net)

Адолф Хитлер - међу својим фановима (Фото: nacism.net)

Документом, који је предложила Русија, изражава се забринутост због пораста неонацизма, расизма и јачања радикалних организација широм света које заступају и глорификују идеје нацизма. Документ је такође нагласио појаву да се сарадници нацистичке Немачке проглашавају за борце за национална права, а посебно је осуђен геноцид над Јеврејима, пише Раша Тудеј.
Прочитајте још:„Каква ти је култура, таква ти је и армија!“
Чак 115 земаља је гласало против ове резолуције, а 55 земаља је било уздржано. Све чланице ЕУ су биле уздржане, док су САД, Канада и Украјина заузеле најчвршћи став против доношења ове резолуције. Сергеј Лавров, шеф руске дипломатије, изразио је жаљење због овакве одлуке у УН. Андреј Тсамбаљук, представник Украјине у УН, рекао је да је Украјина одбила да гласа за ову резолуцију, јер "Украјина није пропатила само од нацизма, већ и од стаљинизма". Украјина је данас један од највидљивијих европских центара промоције неонацистичке идеологије и глорификовања бивших Хитлерових савезника попут Степана Бандере. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА