Најновије

Министарство одбране РФ забранило војницима коришћење Епл (Apple) уређаја

МОСКВА - Министарство одбране Руске Федерације је забранило коришћење Епл (Apple) уређаја у војсци Русије, пише руска Известиа.
Apple

Apple

Наиме, било каква врста Еплових гаџета и Ајфони су забрањени војницима Русије, јер је путем њих америчким службама лако да шпијунирају. Америчке службе и армија САД путем Епл уређаја може у сваком тренутку знати шта војник ради, шта разговара, где се креће, итд., наводи лист Известиа. Компанија Епл активно сарађује са министарством одбране САД-а, наводи Известиа и истиче да су лабораторије ове компаније посебно затворене за јавност, те да Еплови уређаји имају много више скривених карактеристика и могућности од нпр. уређаја са Андроид оперативним системима.
Прочитајте још:ТЕНЗИЈЕ У БЕЛОЈ КУЋИ: Први човек Пентагона даје оставку
Елдар Муртазин, један од водећих аналитичара и експерата за мобилне технологије, каже да системи криптована и шифровања које користи Епл су урађени у блиској сарадњи са америчким министарством одбране. Он потврђује да су истраживања која врши компанија Епл строго скривена од јавности, те да ова компанија својој тајности посвећује много више пажње од осталих светских технолошких компанија. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА