Најновије

Француска попушта под притиском: Русија за сад без новог Мистрала

ФРАНЦУСКА - Француски председник Франсоа Оланд објавио је да његова земља засад не може да преда Русији већ плаћени и спремни за пловидбу први носач хеликоптера класе „мистрал“ који је већ добио име „Владивосток“.
Мистрал "Владивосток" (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Мистрал "Владивосток" (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

У образложењу које је објавила Јелисејска палата, наглашава се: „Одлука је повезана са ситуацијом у Украјини. Предаја брода је одложена до нове одлуке“. Заменик шефа руске дипломатије Јуриј Борисов упозорио је Париз да ће се Москва обратити суду ако „Владивосток“ не буде испоручен у складу са уговором. Тражиће такође - упозорио је - и казнене панале. Шеф спољнополитичког одбора Државне Думе, Алексеј Пушков, назвао је Оландову одлуку „соломонском“. И додао: носач хеликоптера би сигурно био испоручен да је одлука о томе зависила само од Оланда и Француске.
Прочитајте још:Оланд не жели притисак због Мистрала
„Владивосток“ је Ратна флота Русије требало да добије до 14. новембра. Други носач хеликоптера исте класе - који ће се звати „Севастопољ“ - спуштен је на воду 20 новембра у француском ратном бродоградилишту у Сен-Назеру. Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА