Најновије

Ангела Меркел оштро напала Русију!

БЕРЛИН - Немачка канцеларка Ангела Меркел данас је у Бундестагу оштро критиковала Русију и, оптужујући Москву да не поштује територијални интегритет Украјине, рекла је да се ''руска анексија Крима'' не може правдати ни једним јединим средством.
Ангела Меркел (Фото: Пакистан Тудеј)

Ангела Меркел (Фото: Пакистан Тудеј)

Она је рекла да се и директно и индиректно учешће Русије у борбама у Доњецку на истоку Украјине, такође, не може ни са чиме правдати и оптужила Русију да својом политиком ''крши међународно право и доводи у питање европски мировни поредак''. Меркелова је, у генералној дебати о немачком буџету, одбацила критике да Европа није довољно озбиљно узела у обзир руску бојазан због преговора о Споразуму о асоцијацији Украјине и Европске уније (ЕУ) и рекла да је она о томе са руским председником Владимиром Путином разговарала и увек појашњавала да се не ради о томе да се Украјина окрене од Русије и затим једнострано оде ка ЕУ. Она је индиректно покушала и да противуречи утиску, створеном у немачкој јавности о томе да постоје у оквиру немачке владе разлике о немачкој политици према Москви и разлике између ње и шефа дипломатије Франка-Валтера Штајнмајера, коментаришу немачки медији њен наступ у Бундестагу. Меркелова је, наиме, похвалила Штајнмајера за његове дипломатске напоре. Званични Берлин је одбацивао могућност разлика, наглашавајући заједништво Меркел-Штајнмајер, а то је и Меркелова данас показала у Бундестагу.
Прочитајте још:

(ВИДЕО)УБИЈЕ ИХ ПА УСЛИКА СЕЛФИ: Медицинска сестра усмртила 38 пацијената јер су је нервирали

У Доњецку се чује артиљеријска паљба

Штампа, ипак, поставља питања да ли је украјинска криза ставила на пробу ''дух'' тог двојца, пошто је та криза и за Меркелову и за Штајнмајера који, ипак, има свој сопствени тон, кажу аналитичари, од највеће важности. - Штајнмајер наступа као нека врста споредног канцелара. Амерички ''Њујорк тајмс'' га је у једном подужем чланку похвалио као човека центра, пише ''Шпигел'' о овом седокосом социјалдемократи за кога аналитичари кажу да је разложан и да га знају да уважавају и политички неистомишљеници. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА