Најновије

Излечите једноставно упоран кашаљ и бронхитис

Врло често се тешко ослобађамо упорног кашља. Понекад чак ни лекови не помажу. Један од најпознатијих и заиста најделотворнијих начина борбе са кашљем је лист купуса са медом.
Купус и мед: комбинација за ослобађање од кашља и бронхитиса (Фото: Фрееимагес)

Купус и мед: комбинација за ослобађање од кашља и бронхитиса (Фото: Фрееимагес)

За ово лечење не постоји узрасна ограничења, подједнако је ефикасан, како за малу децу, тако и за одрасле људе. Да бисте започели лечење, биће вам потребна 1 главица купуса и мед. Ево шта треба да урадите: Полако одвојте један лист од главице. Лист купуса треба спустити на неколико минута у врелу воду. Постаће топао и мекан. Потом једну страну намазати медом. Ту страну, где је мед, ставити на груди болесника. Одозго се ставља најлонска кеса и умотава се шалом или пешкиром. Процедура се спроводи пред спавање. Ако је кашаљ јак, биће потребна два листа купуса – један се ставља на груди, а други на леђа. Облог скинути ујутру. Након скидања облога, кожу треба пребрисати влажном крпом, или испрати место где је био облог, и све све што је он извукао.
Прочитајте још:Нема болести која се неће уплашити меда
Ако је бронхитис у зачетку, резултат ће бити видљив већ после прве облоге. Лечење се спроводи од пет до седам ноћи, и ускоро, од оптерећујућег кашља, неће остати ни трага. Активни састојци меда и купуса, а такође и топлота, доприносе смањењу кашља, а и нестанку упалног процеса. Мед наизменично можете замењивати и са топлим рицинусовим уљем. Извор: Фемина

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА