Најновије

Командант НАТО допутовао у Украјину!

КИЈЕВ - Врховни војни командант НАТО Филип Бридлав данас је допутовао у Украјину како би се састао са највишим званичницима Кијева, у време кад на истоку те земље и даље не јењавају борбе између украјинских и проруских снага.
(Фото: unian.net)

(Фото: unian.net)

Амерички генерал Бридлав ће се састати са председником Украјине Петром Порошенком, пренела је агенција АФП. Порошенко је ове недеље изнео идеју одржавања референдума о придруживању Украјине Северноатлантској алијанси, чиме је, како наводи француска агенција, додатно изиритирао Москву, која се оштро противи експанзији НАТО на подручју које је раније заузимао Совјетски Савез. Заменик руског шефа дипломатије Сергеј Рјабков је јуче рекао да ће напори Украјине да постане чланица НАТО "само додатно закомпликовати ситуацију". - То неће унапредити безбедност Украјине нити побољшати живот Украјинаца, истакао је Рјабков.
Прочитајте још:

Бан Ки Мун захвалио Порошенку за „неуморне напоре“ у тражењу мира

Украјина позвала све војнике и официре да одмах прекину одсуства и врате у јединице

Грађани Украјине у прошлости нису били склони придруживању НАТО, али су променили мишљење откад се у марту полуострво Крим прикључило Русији, па најновије анкете показују да 51 одсто Украјинаца подржава чланство у Северноатлантској алијанси. Бридлав је последњих месеци више пута изазвао бес званичног Кремља тврдећи да Русија снабдева оружјем и шаље своје војнике у помоћ проруским снагама на истоку Украјине. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА