Најновије

ХРВАТИ У ПАНИЦИ ЗБОГ ШЕШЕЉА: "Радикали су победили, идеја "Велике Србије и даље живи"!

ЗАГРЕБ -Изјава председника Српске радикалне странке Војислава Шешеља о повлачењу Хрватске из Републике српске крајине одјекнула је широм Хрватске а само дан пре те изјаве хрватски Сабор усвојио је специјалну декларацију о лидеру СРС.
проф. др Војислав Шешељ - председник Српске радикалне странке (Фото: ЈуТјуб)

проф. др Војислав Шешељ - председник Српске радикалне странке (Фото: ЈуТјуб)

Бурна се политичка расправа око Шешеља повела и међу хрватским политичарима и посланицима у Сабору а опште је мишљење да је Шешељев утицај у Србији јачи него икад! - Шешељева слобода увреда је за све жртве рата и све Шешељеве жртве, истакла је независна заступница Јадранка Косор, иницијатор доношења декларације. Нагласила је како су "Шешељево урлање", заговарање великосрпске и идеје о етничком чишћењу, додатна увреда за све који нису успели пронаћи своје ближње. Косорова је одбацила  тезе да се Сабор превише бави Шешељом. -Не бавимо се њиме, него чињеницом да је МКС у овом случају показао различите критеријуме, поручила је Косор. - Није важан Шешељ као појединац, него идеја коју персонификује, а то је идеја Велике Србије, рекао је и Гордан Јандроковић (ХДЗ), држећи да су у случају Шешељ битна три елемента - Хашки суд – показала се његова неверодостојност, те Србија и млака реакција хрватске извршне власти.
Прочитајте још:

Шешељ се укључио у директан програм хрватске телевизије: Морате да се повучете из Крајине!

Леш Руса нађен код тврђаве Mогрен

- Српске власти нису реаговале како треба, до данас нису осудили Шешељов говор, то говори да идеја Велике Србије и даље живи, да има одређену политичку снагу, казао је Јандроковић. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА