Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) Због ових фотографија цела Хрватска је у шоку!

ЗАГРЕБ - Због фотографија посрнулих коња који носе дрва на терен реаговаће ће инспекција министарства пољопривреде Хрватске а њихова јавност је у шоку!
Фото: Пријатељи животиња

Фото: Пријатељи животиња

- Није природно уопште да коњ ишта носи, а када направимо од њих дословно камионе онда јасно да они пате, каже Лука Оман из друштва за заштиту животиња. Пријатељи животиња пријаву су послали и државном тужилаштву. А камере у Грачацу на Велебиту снимиле су управо те, радне коње. Њихов власник Винко коњима прехрањује вишечлану породицу  и тврди да коњи  нису преоптерећени, а фотографије су погрешно протумачене. - То се догоди, то је шума, то су плоче, то је Велебит, неподобан терен, није равница ни асфалт него је Велебит, поклизне, сруши се једна страна, каже власник Винко Калашевић. И његови радници тврде како посрнули коњи нису ништа необично. Закон забрањује занемаривање животиња с обзиром на њихово здравље, смештај, исхрану и негу. Но Радни коњи, подсећају у министарству пољопривреде, нису забрањени, ни у Хрватској, ни у било којој другој земљи. - Заиста, да нам коњи извлаче дрва из шуме кад имамо толику модернизацију машина? У потпуности непотребно, сматра Оман.
Прочитајте још:

ХРВАТИ У ПАНИЦИ ЗБОГ ШЕШЕЉА: „Радикали су победили, идеја „Велике Србије и даље живи“!

Власник тврди - на Велебиту машина мало тога може учинити. А је ли животињска снага ипак преслаба за сав посао, одлучиће инспекција. Извор: Дневник.хр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА