Научна студија је показала да храна богата флавоноидима може смањити ризик од појаве рака јајника за трећину.
Особе које чешће пију чај и сок од поморанџе изложене су мање ризику од рака јајника, показује истраживање. Студија која је трајала 30 година показала је да састојци чаја и цитруса имају заштитну улогу у организму, пише Дејли мејл. Научници с Универзитета Ист Англиа, проучавали су начин исхране 171.940 жена, старости од 25 до 55 година, у трајању од три деценије. Резултати су показали да су жене које су јеле храну богатију антиоксидантима флавоноидима, попут чаја, црног вина и цитруса, били изложене мањем ризику од рака јајника. Тај ризик је мањи за 31 посто код жена које су чешће пиле чај и 21 проценат код особа које су узимале досрта цитрусног воћа. Флавоноиди имају бројне благодети, поправљају здравље крвних судова и спречавају упале. Иако су ризици и узроци развоја рака јајника веома сложени, здрав начин живота може смањити ризике, тврде научници.
Прочитајте још:Седам разлога зашто је важно вежбати, чак и зими!Излечите једноставно упоран кашаљ и бронхитис
Извор: Ствар укуса
Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.Донације можете уплатити путем следећих линкова:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.