Најновије

Руска Северна флота допловила до Ламанша

МОСКВА – Бродови руске Северне флоте допловили су до канала Ламанш, где ће одржати вежбе, јавиле су данас руске агенције, наводећи да је због невремена одлучено да се пловила склоне у неутралне воде залива Сене.
Пловидба (Фото: Кореспондент)

Пловидба (Фото: Кореспондент)

РИА Новости наводи да су данас бродови руске морнарице, чију формацију предводи велики противподморнички брод „Североморск”, данас форсирали најужи део Ламанша теснац Па де Кале на северу Француске и ушли у залив Сене, где ће сачекати да прође невреме. Јединице руске морнарице на „Североморску”, десантном броду „Александар Отраковски”, танкеру „Дубна” и спасилачком реморкеру СБ-406 увежбавале су пловидбу кроз уске пролазе у сложеним хидрометеоролошким условима уз интензивну навигацију. Како је саопштено, док бродови буду укотвљени посаде ће увежбавати активности у борби против подводних диверзантских снага и средстава и издржљивост усидрених бродова при надолажењу воде и појави пожара.
Прочитајте још:Папа у Турској са Ердоганом и са Вартоломејом
Морнаричка формација напустила је главну базу Флоте, Североморск, 20. новембра и за ово време препловили су више од 1.700 миља. РИА Новости наводи да је главни циљ овог атлантског похода бродова руске морнарице, обезбеђење војно-морског присуства Русије у оперативно важним океанским рејонима. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА