Најновије

(ВИДЕО) УЖАС: Ево шта ИСИС ради са отетим женама

На интернету се појавио снимак у ком се виде борци терористичке групе Исламска држава док разговарају о продаји киднапованих жена, припадница националне мањине Јазиди, збијајући шале и смејући се.
Трговина женама (Фото: ЈуТјуб)

Трговина женама (Фото: ЈуТјуб)

Снимак је настао у јуну, у Ираку, близу Мосула, а група мушкараца који на изузетно понижавајући начин разговарају о женама, третирајући их као робу, разговарају о расподели заробљених жена. ''Ко жели да прода своју робињу или да је поклони, може... Сви могу да раде шта год желе са својим делом'', чује се на снимку.
Прочитајте још: ИНИЦИЈАТИВА ТРЕЋЕ СРБИЈЕ: Окупимо друштвено и државно одговорне снаге!
Цена која се плаћа за једну девојку, како се у видеу помиње, износи око сто долара.Она, међутим, варира у односу на изглед девојке, боју очију, а један од ''купаца'' каже и да мора да провери зубе девојке пре куповине. Иначе, девојке које су отели су присиљене да промене веру и преобрате се у ислам, као и да се удају за борце Исламске државе. У августу је чак око 300 жена које су заточили припадници Исламске државе натерано на промену вере, а потом су неке продате да би силом биле удате за припаднике екстремне организације у Сирији. Извор: Србија Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА