Најновије

Вучић: Водим српску политику

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да води српску, а не било чију политику и да та политика ужива поштовање у свету, и онда када није увек свима по вољи.
Александар Вучић (Фото: Сајт Владе Србије)

Александар Вучић (Фото: Сајт Владе Србије)

Он је, у емисији "Ћирилица", на ТВ Хепи, рекао да је то био случај и са одлуком да се Русији не уводе санкције, и када је одложена посета албанског премијера Београду. "Е да им се извињавам због тога што поштујем Устав и водимо српску политику нећу никада, а спска политика је да урадимо најбоље за наш народ, да не каљамо свој образ" рекао је председник владе. Он је додао да је уверен да ће, без обзира ко буде био на власти, Србија морати да настави да поштује дату реч, да иде ка ЕУ, али и да не руши односе са Русијом. "Србија не води ни политику мржње према Русији, нити проруску политику, већ српску политику", без обзира шта о томе говоре острашћени људи са обе стране. Такође, додао је, исти став заступа без обзира на то са ким разговара, и његови партнери у саговорници у свету то знају. "Није тајна да сам ја тежак човек и они то сви мисле (страни политичари и лидери) и они ће вам то и рећи и ја то не кријем. Изабран сам да водим најбољу политику за грађане Србије и најкориснију полтику за Србију" рекао је Вучић. Према његовим речима, на мерама фискалне консолидације честитале су нам све светске инстритуције и лидери водећих земаља у свету. Он је истакао да је Србија прва у Југоситочној Европи посегла за неизбежним мерама финансијске консолидације, те да по први пут има дугорочни развојни план. "Изабрао сам да урадим то сто радим, иако знам да у Србији тек кад неко оде са власти или му се не дај боже нешто деси, почињу да га цене", рекао је Вучић, одговарајући на питање зашто је изабрао политички рискантан пут којим је кренуо у опоравак земље. "Један од лидера синдиката ми је рекао да је фискалне мере требало применити још 2008. године", рекао је и истакао: "ММФ и Шветска банка и ЕУ подражавају мере владе Србије, све западне земље подржавају мере, а честитао ми је на храбрости и Владирмир Путин и рекао да је то велика и важна ствар". "Знам да ће политички шпекуланти, тајкуни и други да кажу 'то је тај што вам је смањио плате'", рекао је Вучић и додао да је спреман да положи рачун грађанима, те да неће одстати све док има подршку. "Ја нисам Пајтић", рекао је, и додао: "Ја са шест одсто нећу да владам - било би ме срамота".
Прочитајте још: СКАНДАЛ: Српски министри уцењени порно снимцима!
"Имамо по први пут озбиљан план, који није за пар месеци, него за године унапред, и није план да изађем на телевизију и причам свашта против политичких противника", рекао је, него да опоравимо земљу после деценија у којима су је уништавали његови претходници. На питање када му је било најтеже, премијер је рекао да је то када су му пребили брата за време параде хомосексуалаца. Он је рекао да напади на његову породицу не престају, наводећи да се то наставља и да се поводом наводне фирме његовог брата игнорише чињеница да он има судско решење да нема ништа са спорном фирмом. Вучић је објаснио да је то био политички напад и да се такве ствари организују из БИА-е или полиције, по политичком налогу, и да је то припремано још раније, али да је то својевремено зауставио покојни Мики Ракић, рекавши да је срамота да се раде такве ствари. Одговарајући на питања о цензури, Вуцичх је приметио да је "у земљи цензуре и диктатуре постао главни лик хумористичких емисија". Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА