Најновије

Вучић: Тендер за продају железаре до Божића

ЈЕРУСАЛИМ - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће до православног Божића бити завршена тендерска процедура за проналазак стратешког партнера за Железару Смедерево и да очекује да до краја јануара стратешки партнер "уђе" у српску челичану.
Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

"Око нашег Божића се завршава тендерска процедура и рекао бих да све може да се заврши до краја јануара, комплетан процес са уласком у компанију", рекао је Вучић новинарима у Јерусалиму, где започиње дводневну посету Израелу. Он је рекао да је разговарао са акционарима америчке компаније Есмарк који су, како је објаснио, веома посвећени проналаску тржишта за "српски челик". "Мисле да су понудили добре услове, видећемо наравно", рекао је премијер Србије. "То нас испуњава задовољством јер, ако смем, то бих назвао великим каменом на леђима целе Србије, сваког грађанина Србије, а тај велики камен ођеданпут може да се претвори у брушени дијамант или брилијант - у нешто што за Србију и за све наше грађане највише вреди", истакао је Вучић. Први човек Есмарк стил групе Дзејмс Бушар недавно је изјавио Тањугу да ће та америчка компанија, ако победи на тендеру за приватизацију Железаре Смедерево, у српску челичану уложити 400 милиона долара у наредних неколико година и да неће бити отпуштања. Бушар је рекао да би само у 2015. та компанија инвестирала 28 милиона долара у смедеревску Железару, да би се покренула друга висока пећ која већ неко време не ради, а улагало би се, каже, и у централну фабрику.
Прочитајте још:Eво шта Шешељ мисли о Дверима
"Тих 28 милиона је план само за прву годину, док у наредне 3-4 године планирамо да уложимо 130 милиона долара, тако да ће укупна инвестиција износити између 130 и 150 милиона долара", рекао је Бушар 8. новембра, уочи сусрета са премијером Вучићем у Београду. Вучић је касније изразио наду да ће Есмарк постати нови власник смедеревске Железаре. "Надам се да ће ова америчка компанија бити нови власник Железаре. Живим за то и радим за то", рекао је Вучић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА