Најновије

Кијев: Повратићемо области на истоку!

БЕРЛИН/КИЈЕВ -  Шеф украјинске дипломатије Павло Климкин каже да власти у Кијеву намеравају да "поврате" подручја на истоку Украјине после избора побуњеника одржаних у недељу.
Фото: РИА новости

Фото: РИА новости

- Неки региони у источној Украјини су у ствари под контролом проруских терориста и руских војника. Међутим, то су украјинска подручја и ми ћемо их повратити, рекао је Климкин у интервјуу за немачки лист Билд. Он није навео детаље о могућој војној интервецији после повлачења украјинских војника из истока земље. Украјинска војска навела је да је желела да угуши проруску побуну, али је наилазила и на отпор присутних руских војника, што је Москва у неколико наврата демантовала. Климкин је оценио да избори побуњеника у Доњецку и Луганску представљају "озбиљно кршење" споразума потписаног у Минску 5. септембра између украјинских власти и проруских побуњеника о прекиду ватре. - Још не знам да ли можемо говорити о потпуном неуспеху споразума из Минска, али руско признавање (прорурских) избора представља његово озбиљно кршење, рекао је украјински министар који је позвао међународну заједницу на додатни притисак на Русију и јачање санкција тој земљи.
Прочитајте још:

САД прете Русији јачањем санкција

(ВИДЕО 18+) Тинејџер (16) снимио секс са наставницом и објавио на нету

Он је поново осудио "редовне упаде руских војника" у побуњеничке зоне у Украјини. - Украјинске снаге су спремне да бране своју земљу, као никад до сада, рекао је шеф украјинске дипломатије. Два дана после побуњеничких избора, украјински Савет за националну безбедност и одбрану састаје се данас у Кијеву да би размотрили укидање закона о "специјалном статусу" региона на истоку Украјине усвојеном у септембру, према којем та подручја уживају ширу аутономију током три године. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА