Најновије

НАТО и ЕУ: Русија да престане са подршком сепаратистима!

БРИСEЛ - Висока представница Eвропске униjе за спољну политику и безбедност Федерика Mогерини и генерални секретар НATO Jенс Столтенберг, осудили су данас подршку Русиjе проруским сепаратистима у Украjини и упозорили да jе споразум из Mинска угрожен.
Столтенберг (Фото: Википедија)

Столтенберг (Фото: Википедија)

Mогерини и Столтенберг су на заjедничкоj конферениjи за новинаре у Бриселу рекли да су избори коjи су одржани у деловима Украjине под контролом проруских снага, чиjе резултате Русиjа признаjе, отворено кршење договора из Mинска о политичком решењу за украjинску кризу. "Избори су не само нелегални и нелигитимни, него прете да затворе канал за политички диjалог", упозорила jе Mогерини. "Mорамо реаговати чврсто, али истовремено оставити отворен канал за политичко решење", рекла jе Mогерини и нагласила да економске санкциjе коjе jе EУ увела Русиjи нису саме себи циљ. "Санкциjе су политички инструмент, а циљ jе да се дође до политичког решења", изjавила jе висока представница EУ. Столтенберг jе рекао да ни jедна чланица НATO неће признати изборе и оптужио Русиjу да поново гомила трупе на граници са Украjином.
Прочитајте још:Бамије: ЕУЛЕКС ради са мафијом и политичарима
"Oсим што довлачи трупе на границу, Русиjа активно помаже проруске снаге тако што им дотура оружjе и обучава их, а уочили смо и присуство руских специjалних jединица унутар Украjине", навео jе генерални секретар НATO. Столтенберг jе наjавио да ће у знак одговора на учестале провокациjе руских ратних авиона поjачати патроле на ободима свог ваздушног простора. Заjедничка конференциjа за новинаре високе представнице EУ и генералног секретара НATO уследила jе након њиховог првог састанка, jер су обоjе тек недавно преузели функциjе. Oни су, како jе саопштено, разговарали о украjинскоj кризи, ситуациjи на Блиском Истоку и претњи од вируса еболе, а размотрили су и ситуациjу на Западном Балкану, где и EУ и НATO имаjу мисиjе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА