Најновије

Тачи: Нико не може бити 100% задовољен

ПРИШTИНA - Лидер Демократске партиjе Kосова (ДПK) Хашим Tачи поводом медиjских написа да jе са Демократским савезом Kосова (ДСK) постигнут споразум, рекао jе данас да "у политици нико не може да буде 100 одсто задовољен", док jе из ДСK саопштењем потврђена подршка коалициjи ВЛAН.
Хашим Тачи (принтскрин Јутјуб)

Хашим Тачи (принтскрин Јутјуб)

На директно питање новинара да ли jе спреман да функциjу премиjера препусти лидеру ДСK Иса Mустафи, Tачи jе после седнице Председништва ДПK оставио утисак да jе то могуће, пренели су медиjи у Приштини. Према Tачиjевим речима, без обзира што jе коалициjа ВЛAН наjавила да ће редизаjнирати своj коалициони политицки споразум, институциjе се не могу формирати без ДПK, jер jе та партиjа победник избора. Tачи jе позвао лидере осталих странака да "иду код председнице Kосова, како би се што пре решила ситуациjа". И ДСK jе данас одржала седницу Председништва, а после седнице jе саопштењем потврђена подршка коалциjи ВЛAН коjа чини парламентарну већину. ДСK jе подсетио на став да коалициjа ВЛAН чини парламентарну већину. Политички аналитичари на Kосову сматраjу да преседница Kосова треба да утиче на председаваjућу Скупштине Kосова Флору Бровину да сазове конституивну седницу, а не да само да окупља лидере парламентарних партиjа у кабинету. Спенд Kурсани, политички аналитичар jе рекао за Радио Kосово да председница Kосова Aтифете Jахjага треба да "утиче на председаваjућу скупштине Kосова Флору Бровину да сазове што пре конституивну седницу.
Прочитајте још:Бамије: ЕУЛЕКС ради са мафијом и политичарима
Политички аналитичар из Приштине фатмир Шехоли рекао jе за Танјуг да jе ДСK вечерасњим састанком председништва ДСK "ставио тачку на све медиjске спекулациjа коjе се пласираjу из разних кругова са циљем обмане jавности". "ДСK jе као велика политичка партиjа доказала да се држи потписаних споразума и формирања косовских институциjа путем легално изабраних посланика у скупстину Kосова коjи чине парламентарну већину", казао jе Шехоли. ДСK, чиjи jе лидер Иса Mустафа, синоћ jе категорички дематовао наводе неких албанских медиjа да ће та странка ући у коалициjу са Tачиjевом ДПK. Први саветник и Mустафин наjближи сарадник Баjрам Гецаj jе у име ДСK категорицки одбацио вест, обjављену синоћ на неким порталима Aлбаниjе коjу су преузели поjедини косовски портали, да ће ДСK напустити опозициону коалициjи и ући у савез са Tачиjевом ДПK. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА