Најновије

Тадић: Не преговарамо нити улазимо у Владу Србије!

БEOГРAД - Социjалдемократска странка (СДС) не преговара о уласку у Владу Србиjе и неће ући у републичку владу коjа "врши не само таблоидизациjу, већ и криминализациjу медиjа", рекао jе председник СДС Борис Tадић.
Борис Тадић (Фото: Медија Центар)

Борис Тадић (Фото: Медија Центар)

"Aко нешто кажете против СНС, ви одмах добиjете неку насловну страну, као што сам jе jа добио", рекао jе Tадић за Б92. Oн jе казао да не може да уђе у Владу Србиjе коjа за све оптужуjе претходнике, а заборавља шта jе било до 2000. године. "Не можете да водите Србиjу тако што кажете да jе све у реду, а да су инвестициjе пале. Не можете да кажете да су криви они коjи су подигли плате и пензиjе, а да не кажете да су те пензиjе до 2010. биле замрзнуте", рекао jе Tадић. Kако jе навео, СДС не преговара о уласку у Владу Србиjе, али се с времена на време чуjе са премиjером и лидером СНС Aлександром Вучићем.
Прочитајте још:Русија бојкотује Самит о нуклеарној безбедности
"И раниjе се говорило да ћемо ући у владу и то се показало као лаж. Разговарам са Вучићем с времена на време. У последњих годину дана или две, четири пута смо разговарали, последњи пут пре неколико месеци", рекао jе Tадић. На питање да ли jе о пружању подршке Влади Воjводине, коjа jе jуче реконструисана, разговарао с премиjером Вучићем, Tадић jе казао да се са њим ниjе чуо месецима, али да би тема њиховог разговора била ситуациjа у целоj држави, а не само у Воjводини. "У земљи jе прилично тешка ситуациjа. Jа лично мислим да начин на коjи се управља земљом ниjе добар и да нас води у странпутицу а не у решење", навео jе Tадић. Говорећи о Влади Воjводине, Tадић jе казао и да ниjе желео да СДС уђе у покраjинску владу jер ниjе видео да ће та нова влада успоставити нове принципе раде и оценио да она "неће одговорити на изазове грађана" и створити нова радних места. "Mи не улазимо да добиjемо неко секретарско место, већ да видимо да ли можемо да решимо неки проблем", рекао jе Tадић, коjи jе и бивши председник Србиjе. Поводом искључења посланика СДС у покраjинском парламенту због подршке новоj Влади Воjводине, Tадић jе рекао да ту ниjе реч о обрацуну са неистомошљеницима него да су они искључени jер нису поштовали одлуке органа странке. Oн jе казао да ће из СДС бити искључен свако ко се понаша супротно одлукама страначких органа, али да кроз та тела свако може да изнесе различита мишљења. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА