Најновије

Дачић са Пусићевом дао заједнички интервју

БЕОГРАД – Београд и Загреб су опредељени за међусобну сарадњу, поручили су министри спољних послова Србије Ивица Дачић и Хрватске, Весна Пусић, у заједничком интервјуу за тв Н1.
Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Ивица Дачић сматра да би из свега што се догодило у прошлости требало да се поставе темељи за заједничку будућност. „Ми смо добро дефинисали наше односе и план тих односа. Дефинисали смо односе у две групе - питања из прошлости и питања која треба да нас воде даље”, рекао је он. Не могу да верујем да се неке друге земље више или мање воле или мрзе. Кад они могу да сарађују зашто ми не бисмо могли? Много људи долази у Београд ради забаве, а наши одлазе на хрватско море, подсетио је Дачић, објављено је на сајту тв Н1. Министарка Пусић је истакла да је интерес земаља Балкана везан за економију, транспорт и привлачење инвестиција, а кроз то и побољшање економских односа и животног стандарда у Хрватској и Србији.
Прочитајте још:ШЕШЕЉ ПОРУЧИО ИЗ ХАГА: Нећу да се лечим хоћу да се светим!
Проблеме који се односе на прошлост или европску будућност решаваћемо, али увек ће се појавити неки нови, упозорила је она. Двоје министара говорили су и о Босни и Херцеговини, европским перспективама југоисточне Еуропе, као и о рефлексији криза у Украјини и Блиском истоку на регион. „Кључно нам је да БиХ буде стабилна и да се трага за решењима, јер је и нама у интересу да БиХ буде део ЕУ”, истакао је Дачић. Министарка Пусић сматра како и ЕУ треба да заузме проактиван приступ према БиХ, али, како је рекла, „главна воља мора доћи изнутра”, из саме БиХ. „Регион је нови интерес Немачке. Ту тему треба држати на дневном реду ЕУ, заједно с јужним суседством, као и Ираком, Либијом, Сиријом које представљају тешка кризна жаришта. Колико год тешки проблеми били овде, они су решиви за ЕУ. Сирију и Ирак ЕУ неће решити, за то је потребан цео свет, али југоисточну Европу и Западни Балкан може”, објаснила је Пусић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА