Најновије

Хаг ће пустити Шешеља и ако он одбије слободу!

ХАГ - Судско веће Хашког трибунала донело је одлуку да Војислав Шешељ буде привремено пуштен на слободу, рекла је Тањугу портпарол Хашког трибунала Магдалена Спалинска.
Војислав Шешељ (фото: ICTY)

Војислав Шешељ (фото: ICTY)

У поднеску Трибунала наведено је да је Судско веће на сопствену иницијативу и из хуманитарних разлога, због погоршања здравственог стања оптуженог, "имајући у виду нове околности и како би избегло најгоре", наложило привремено пуштање Шешеља на слободу. Та одлука би, како је наведено у поднеску, требало да омогући Шешељу лекарску негу "у најадекватнијем могућем окружењу", а Веће је, такође додало, да, с обзиром на околности, није неопходан пристанак оптуженог. Истовремено, заштита сведока и интегритет поступка морају бити гарантовани, нагласило је Судско веће. Веће је, како пише у поднеску, недавно разматрало могућност привременог пуштања на слободу Шешеља због погоршања здравственог стања, али је морало да прекине ту иницијативу, јер још нису били испуњени услови које је наметнуло Веће.
Прочитајте још:

КОНАЧНО: Шешељ излази на слободу!

„Tрећа Србија“ иницијатор „Алтернативе за Србију“
Влада Србије јуче је доставила Хашком трибуналу условне гаранције за пуштање Шешеља. Судско веће, које је, у међувремену, добило и додатне информације о погоршању здравља оптуженог, закључило је да ће Шешељ поштовати услове - да не утиче на сведоке и жртве и да ће се појавити пред Трибуналом када му то буде наложено. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА