Најновије

Љајић: Одлука трибунала о Шешељу најдаље за два дана

KРУПAЊ - Потпредседник владе и председник Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љаjић изjавио jе данас да jе Влада, даjући гаранциjе за Воjислава Шешеља урадила све што jе било могуће у датим околностима и да очекуjе одлуку претресног већа Хашког трибунала за дан два.
Расим Љајић (Фото: ЈуТјуб)

Расим Љајић (Фото: ЈуТјуб)

"Имали смо у виду све аспекте проблема и указали смо на забринутост због Шешељевог здравственог стања. Поновили смо одлуку из jула у коjоj смо изразили спремност да дамо гаранциjе не само у овом, већ и у свим осталим случаjевима када jе реч о нашим грађанима коjи су се добровољно предали Хагу", рекао jе Љаjић новинарима у Kрупњу. Oн jе поновио да влада више ништа од тога ниjе могла да уради и да сада остаjе да се Шешељ сложи да прихвата гаранциjе коjе jе до сада одбиjао. "Спремност Владе постоjи и сада очекуjемо одлуку претресног већа трибунала. Oчекуjем да чемо наредних дан два добити коначну одлуку претресног већа", рекао jе Љаjић.
Прочитајте још:Митинг радикала испред РТС окончан без инцидената
Хашки трибунал затражио jе jуче од Холандиjе и Србиjе да се изjасне о могућем привременом пуштању на слободу хашког оптуженика Воjислава Шешеља. У одговору на писмо председаваjућег Претресног већа на суђењу Шешељу Жан Kлода Aнтонетиjа, у коме се од Владе Србиjе тражи мишљење о евентуалном пуштању Шешеља на привремену слободу, Љаjић jе написао да се став владе о пуштању Шешеља ниjе променио од када jе трибунал први пут то затражио 1. jула ове године. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА