Најновије

Настављен Колегијум о изборним условима: Расправа о три захтева прозападне опозиције

Власт и опозиција су се први пут после децембарских избора нашли за истим столом у парламенту у понедељак, 1. априла.

У Скупштини Србије настављен је рад Колегијума, на којем учествују председница парламента Ана Брнабић и шефови посланичких група, а на коме се разговара о примени препорука Канцеларије за демократске институције и људска права (ОДИХР).

Састанак је почео нешто после 9 часова, а расправља се и о три захтева опозиције за предстојеће београдске и локалне изборе.

Власт и опозиција су се први пут после децембарских избора нашли за истим столом у парламенту у понедељак, 1. априла, како би разговарали о изборним условима, али договор, како је речено новинарима, није био постигнут.

Брнабићева је после разговора рекла да је владајућа коалиција прихватила два од три захтева опозиције – да се формира независна комисија која би вршила контролу и ревизију бирачког списка и да јавни сервис почне објективно да извештава и да буде свима подједнако доступан.

Брнабићева је истакла да једини захтев који нису могли да прихвате је да београдски и избори на локалу који нису одржани у децембру буду одржани истог дана.

Из коалиције "Србија против насиља" су поручили да су дали рок властима до данас да одговоре на сва три услова.

На Колегујим су се одазвале све посланичке групе владајуће коалиције СНС, СПС, СДПС, ЈС, ПУПС, СВМ, Странка правде и помирења, као и представници коалиције "Србија против насиља" и коалиције НАДА.

На састанак нису дошли представници посланичке групе "Ми – Глас (Снага) из народа др Бранимир Несторовић", као и представници посланичке групе "Еколошки устанак" коју предводи Александар Јовановић Ћута.

СТРАХ СЕ ШИРИ УКРАЈИНОМ! Зеленски донео шокантну одлуку

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА