Најновије

Скупштина постала лекарска ординација?

БEOГРAД - Расправа о амандманима на измене два закона из области здравства и данас jе на тренутке обиловала духовитим опаскама посланика, директно повезаним са темом - да ли пленарна сала понекад личи на лекарску ординациjу, или индиректно - ко носи с правом титулу “доктор”, а ко се “на њу одазива, иако то ниjе”.
Скупштина Србије (фото Јутјуб)

Скупштина Србије (фото Јутјуб)

Све jе почело жалбом посланика СНС Mарjана Ристичевића на електонски систем, коjи jе добио реч тек пошто се претходно, како jе тврдио, више пута приjављивао. - Jављам се као пациjент. Приjавио сам се jедно пет пута, али систем изгледа препознаjе само докторе, рекао jе Ристичевић. O томе како се осећа док слуша расправу, своjе колеге посланике обавестила jе посланица напредњака Гордана Баришић. - Kао лекар-психиjатар jа се често овде осећам као да сам у ординациjи, а не у овом високом дому, рекла jе она. O томе ко има титулу “доктор” и ко се на њу одазива без основа, полемисали су шеф напредњака Зоран Бабић и посланик Нове странке Владимир Павићевић. Наjпре jе Бабић поручио председаваjућем седницом Игору Бечићу да jе прекршио пословник, пошто jе током расправе Павићевића ословљавао са “професор, доктор”, иако оваj то ниjе. - Oн ниjе професор, већ само доцент и не разумем како се човек одазива на нешто што ниjе, био jе “у чуду” Бабић коjи jе зтим добио разjашњење од Бечића. - Jа само читам оно што ми jе написано, а пише-професор, доктор, рекао jе Бечић и упитао Павићевића да ли сме да га ословљава са “професор, доктор”. - Jа сам доцент на факултету политичких наука, своjу титулу и звање сам приjавио када jе то од мене тражено у скупштини и не само то, већ сам на седници, jавно господину Бечићу рекао да нисам професор, већ доцент. Aли то ниjе спречило ни њега, ни друге посланике да ме и даље ословљаваjу са "професоре”, одговорио jе Павићевић.
Прочитајте још:

ЂУРИЋ: Београд за наставак диjалога са Приштином

Затим jе председаваjући jош jедном нагласио да jе “само читао амандман господина Павићевића где jе писало-професор, доктор”. Oн jе замолио службу скупштине да више у амандманима не користе титулу професора “за уваженог доктора Павићевића”. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА